fbpx

Bolagsform

Hur väljer man bolagsform? Vi förklarar de olika företagsformerna här.

Vilken bolagsform ska man ha? Det är en vanlig fråga vi får på LåtOss Redovisning. Det beror på vad du ska jobba med i ditt företag skulle jag vilja säga. Här kan du läsa om de fyra vanligaste bolagsformerna som finns i Sverige och hur man går till väga för att starta företag. 

bolagsform

Aktiebolag är idag den vanligaste bolagsformen i Sverige där men är minst 2 personer. Från 1/1 2020 sänktes dessutom aktiekapitalet till 25 000 kr. Bolaget bildas enkelt via Verksamt.se Läs mer om aktiebolag här >>

Som enskild firma, elöler enskild näringsidkare jobbar du som privatperson. Ditt organisationsnummer är det samma som ditt personnummer. Det är en enkel företagsform för dig som vill komma igång snabbt och kanske inte har kapital för att starta ex aktiebolag.
Läs mer om enskild firma här >>

Dragspelsinnehåll
Dragspelsinnehåll

verksamt.se registrerar du ditt bolag. Beroende på vilken företagsform du ska välja är det olika mycket att fylla i. LåtOss hjälper dig givetvis med detta om du önskar. 

När bolaget är registrerat hos Bolagsverket så ska man ansöka om moms registrering och f-skatt. Ska man betala ut lön behöver man även registrera sig som arbetsgivare. 

Scroll to Top